8 apr. 2014

Literair muziekfestival Crossing Border trekt weg uit Antwerpen


Het literair muziekfestival Crossing Border vindt dit jaar enkel nog plaats op de oorspronkelijke locatie in het Nederlandse Den Haag en dus niet langer in Antwerpen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De editie in Den Haag breidt uit van twee tot vijf dagen en een volwaardige editie in de Scheldestad is daarom niet meer mogelijk, luidt het.

Crossing Border begon in 1993 in Den Haag als een festival waar de combinatie tussen literatuur en muziek centraal staat. Door de jaren heen kwamen heel wat grote en beloftevolle internationale namen uit beide culturele sectoren langs. In 2009 kwam er ook een Belgische editie van het festival in de Antwerpse Arenbergschouwburg en in 2012 kreeg ook het Nederlandse Enschede een eigen versie van Crossing Border. Die laatste houdt er overigens eveneens mee op.

In Antwerpen stonden de voorbije jaren auteurs als Michael Chabon, Elmore Leonard en Jennifer Egan op de affiche, terwijl uit de muziekwereld onder meer Mumford & Sons, Stephen Malkmus, Phosphorescent en Cake de revue passeerden.

"Blijkbaar heeft de organisatie omwille van de besparingen op cultuur in Nederland besloten om terug te plooien op de editie in Den Haag", klinkt het op het kabinet van Antwerps cultuurschepen Philip Heylen. "Wij betreuren dat natuurlijk, want samen met de provincie Antwerpen hebben we de voorbije jaren Crossing Border flink ondersteund."

Stad en provincie Antwerpen gaan nu bekijken of er vanaf 2015 een nieuw evenement op poten kan worden gezet in de Arenbergschouwburg om Crossing Border op te volgen. (bron : demorgen.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten