14 mrt. 2013

Nieuwe roman Donna Tartt voor september 2013

Er lijkt maar geen eind te komen aan nieuw te verschijnen werk van bekende auteurs (en zo hoort het ook). Donna Tartt is zo'n schrijfster die maar sporadisch een turf van een roman op de wereld loslaat en in september verschijnt na bijna tien jaar stilzwijgen haar derde roman. De schrijfster die eerder De verborgen geschiedenis en De kleine vriend schreef, gaf haar boek als titel The Goldfinch (Nederlandse titel alsnog onbekend) mee. Deze roman zal door problemen met de uitgever eerder verschijnen in het Nederlands (in september bij de Bezige Bij) dan ik het Engels; verschijningsdatum 22 oktober 2013.
 
The Goldfinch wordt omschreven als ’a haunted odyssey through present-day America’. De roman gaat over de New Yorkse jongen Theo Decker. Hij overleeft de explosie waar zijn moeder bij om het leven komt. Via het schilderij dat hem aan zijn moeder doet herinneren komt Theo terecht in de onderwereld van de kunst.

Naar eigen zeggen zou Donna Tartt het niet kunnen verdragen moest er elk jaar een nieuwe roman van haar hand verschijnen. We mogen ons dus weer verwachten aan een vuistdik boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten