12 nov 2012

Ian McEwan - On Chesil Beach - De Tijd

Tanya Zabarylo en Michael Vergauwen leerden elkaar vorig seizoen kennen tijdens de repetities van de productie nRus. Hun artistieke coup de foudre leidde in januari 2012 tot een bijzonder gesmaakte interventie tijdens de 24uur van het podium. In Monty brachten zij een geanimeerde vertelling van twee hoofdstukken van Het verdriet van België van Hugo Claus, waar het publiek van smulde.
 
Op dit elan werkt het nieuwe duo verder. Op avondvullende soirées, op de grens van literatuur en theater, maken tanya en vergauwen spektakel van de beste boeken van de wereldliteratuur en ver daarbuiten.
 
tanya en vergauwen is een reeks van voorstellingen, waarbij telkens een andere roman op een geanimeerde, theatrale manier wordt verteld. Met een grote verbeelding en een handvol handelingen tovert het tweetal op een paar vierkante meter een hele wereld. Met humor en op tijd en stond met gepaste somberheid.
 
Deze zomer bivakkeerde het literair komisch duo tanya en vergauwen in de Zomerbibliotheek van Comp. Marius tijdens de Zomer van Antwerpen
 
 
 
16u00 De Engelse Patiënt van Michael Ondaatje
Na het boek en de film nu eindelijk ook op de plankenvloer van de tanya-en-vergauwen-tent

17u30 Proeven van Liefde van Alain De Botton
"Voor al wie de liefde niet begrijpt. Voor iedereen dus" (De Morgen)

20u00 Aan Chesil Beach van Ian Mc Ewan
“Ze waren jong, welopgevoed en allebei nog maagd op de avond voor hun huwelijksnacht...”

21u30 De jacht op een voetbal van Jef Nys
oftewel een dessertje op een bedje van jeugdsentiment




Geen opmerkingen:

Een reactie posten