25 okt. 2012

Karl Ove Knausgard in Vooruit Gent - Liefde


Nadat Karl Ove Knausgård zijn vriendin verlaten heeft vertrekt hij eenzaam en gedeprimeerd naar Stockholm. Voor hij het weet heeft hij niet alleen de nieuwe liefde van zijn leven ontmoet, maar loopt hij door Stockholm met zijn pasgeboren dochter in de kinderwagen. Hij lijkt maar geen grip te kunnen krijgen op deze nieuwe ontwikkelingen. Hij wil niets liever dan bezig zijn met het schrijven van een vervolg op zijn bejubelde debuutroman. Maar steeds wanneer hij zich daarop wil concentreren wordt hij afgeleid door verplichte familievakanties, ruzies met strijdlustige buren en de emotionele ellende die kinderfeestjes met zich meebrengen.

’Liefde’ is het tweede deel van de Mijn strijd-serie (na Vader). De zes romans kunnen los van elkaar worden gelezen of als één geweldig ambitieus project. Deze cyclus is de grootste literaire sensatie in Noorwegen in tientallen jaren en stond er meer dan dertig weken op de bestsellerlijsten.

Karl Ove Knausgård gaat op 06/11/2012 in gesprek met Anna Luyten, leest een fragment voor in het Noors (met het Nederlands op scherm) en signeert.
  • De Standaard: ”in een tijd waarin niemand nog tijd heeft om te lezen, is het een kostbare luxe te kunnen zwelgen in schier eindeloze, superieur geschreven pagina’s.”
  • HP/DE TIJD: “Een explosief mengsel van verdriet, woede, frustratie en onvrede. (…) Een ongekend literair project.”
  • NRC Handelsblad: “Een ruwe Noorse Proust. (…) Zijn vermogen om zijn persoonlijke verleden op te roepen is schitterend.”
Lees een lovende recensie uit The New Yorker

http://www.newyorker.com/arts/critics/books/2012/08/13/120813crbo_books_wood?currentPage=all

Geen opmerkingen:

Een reactie posten