10 jan. 2014

Gratis boek van Wieringa tijdens eerste Vlaamse Boekenweek

Vanaf 8 tot 16 maart 2014 loopt de eerste Vlaamse Boekenweek. Deze literaire week is een samenwerking tussen de Nederlandse stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek (CPNB), De Nederlandse Taalunie en het Vlaamse Boek.be.

De Boekenweek is in Nederland al aan zijn 79ste editie toe. Door het initiatief ook in Vlaanderen te lanceren, wil Boek.be het Nederlandse werk meer bekendheid geven en het bezoek aan de boekenhandel stimuleren. "Naast de Boekenbeurs in het najaar, moet de Boekenweek het literaire hoogtepunt worden in het voorjaar", aldus Greet Spaepen van Boek.be.


De Nederlandse auteur Tommy Wieringa, bekend van Joe Speedboot en Dit zijn de namen, schrijft het Boeken-weekgeschenk. Wie voor 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt, ontvangt Wieringa's verhaal Een mooie jonge vrouw. Sinds 2012 werd het Boekenweekgeschenk al in Vlaanderen verspreid als onderdeel van de zogeheten Literaire Lente, maar vanaf komende maart vervangt de Boekenweek deze. Het thema van de Boekenweek is ‘reizen’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten