15 jan 2014

Boekhandels in de problemen

Het zijn sombere dagen voor boekhandels. Kort op elkaar komen twee boekhandels in de problemen. De boekensector gaat een zwaar jaar tegemoet. Vorig jaar daalde de omzet bij de boekhandels met 8 procent.

Boekenketen Polare (opvolger De Slegte) in de problemen


De Nederlandse boekenketen Polare krijgt geen boeken meer. Leverancier CB (voorheen Centraal Boekhuis) heeft de levering aan de grootste boekenketen van Nederland stopgezet vanwege een betalingsachterstand, meldt de Nederlandse openbare omroep NOS. Volgens een woordvoerder van moederbedrijf Procures is Polare nu in gesprek met het CB om het probleem op te lossen. Komt er geen oplossing, dan is dat de doodsteek voor de winkels. Polare heeft twintig vestigingen in Nederland en acht in België. Verschillende vestigingen waren voorheen van Selexyz. Dat bedrijf ging in 2012 failliet. De winkels van Selexyz werden samengevoegd met die van De Slegte en gingen verder onder de naam Polare. (bron : demorgen.be)

Boekenclub ECI failliet verklaard - ‘webwinkels nog open’


Boekenclub ECI is failliet verklaard. De rechtbank Midden-Nederland sprak het faillissement vorige week donderdag uit, bevestigt een woordvoerder van curator Cees de Jong aan persbureau Novum. Op Oudjaarsdag kreeg ECI al surseance van betaling. De curator is op dit moment in gesprek met verschillende partijen over een overname, aldus de woordvoerder. Op de site van ECI staat de mededeling: “ECI is momenteel veel in de media. De webshop is gewoon open en de bestellingen worden uitgeleverd.” (bron : nrc.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten