16 okt 2013

Eleanor Catton is jongste winnaar ooit van Booker Prize

 
 
De Nieuw-Zeelandse schrijfster Eleanor Catton heeft gisteren in Londen de Man Booker Prize in de wacht gesleept voor haar roman 'The Luminaries'. De 28-jarige Catton is meteen de jongste winnares ooit van de prestigieuze onderscheiding.

De Man Booker Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan een Engelstalig fictiewerk van een auteur uit de Commonwealth, Ierland of Zimbabwe. Het is slechts de tweede keer dat hij naar een Nieuw-Zeelandse auteur gaat.

De 832 bladzijden tellende roman vertelt het verhaal van Walter Moody, die fortuin wil maken ten tijde van de goldrush in Nieuw-Zeeland halfweg de negentiende eeuw. Het is overigens meteen ook het lijvigste werk dat ooit de Booker Prize kreeg.

De laureate krijgt een cheque van 50.000 pond (60.000 euro). Eerdere winnaars in de 45-jarige geschiedenis van de onderscheiding waren de Britse Hilary Mantel, de Australiër Peter Carey en de Zuid-Afrikaan J.M Coetzee. (bron : demorgen.be)

3 opmerkingen:

  1. Ik ben anita , ik heb nooit believes in spreuken en magie totdat ik ervoer men soms geleden en het werkte echt voor mij . Ik was verliefd . Met deze kerel en ik heb is verliefd op mij voor 4 jaar en waren we klaar om te trouwen totdat deze dame wandelde langs en ​​nam mijn man van me weg . Ik was echt kapot van , dus ik contact opnemen met een vriend van mij die nu introduceert mij drokojie , en ik zei dat hij gaat om me te helpen een spreuk die we terug te brengen mijn man Binnen drie dagen geworpen , en ik heb het gedaan ik heb is de beste spreuk in het woord ook ik problemen zoals bv op te lossen,
    ( 1 ) Als u wilt dat uw ex terug
    ( 2 ) Heeft u altijd al slechte dromen .
    ( 3 ) U wilt worden bevorderd in uw kantoor .
    ( 4 ) U wilt vrouwen / mannen, lopende achter je aan.
    ( 5 ) Als je een kind wilt .
    ( 6 ) Wil je rijk worden .
    ( 7) U wilt bind je man / vrouw te zijn
    van jou voor altijd .
    ( 8) Als u financiële hulp nodig .
    ( 9) Herbal care
    ( 10 ) Als u niet in staat zijn om je vrouw tevreden te
    geslachtswens verschuldigd of
    err lage actie .
    ( 11) als uw menstruatie weigeren te komen
    de dag dat het
    veronderstellen of overloopt .
    ( 12 ) je werk als je weigert om , mensen betalen
    schuldig vanwege je ? .
    (13 ) om land probleem op te lossen en het terug te krijgen .
    ( 14) Heeft je familie Denny u van uw
    toch?
    ( 15 ) Laat mijn volk hoor mijn woorden en doen
    wensen
    (16 ) Heeft u een laag aantal zaadcellen ?
    (17 ) Zaak lossen E.T.C. zijn e-mail drokojiehealinghome@gmail.com , Vrienden ik moet je de waarheid vertellen dr egbo is een zeer betrouwbare spreuken .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Duizend heiligdom werkt Dr. Musa. Hallo, mijn naam is Sarah Parker, Londen, UK. Ik wil dat de hele wereld om mijn ex-man te getuigen voor mij in 48 uur, met de hulp van verbazingwekkende werken van grote en krachtige magie wielen en spiritisten> drmusaspelltemple@gmail.com Hier is mijn verhaal. Na 9 jaar van het huwelijk, mijn man, Steven. Gescheiden, brak met mij en mijn kinderen het huis uit, en één met een dame. Ik deed wat ik kon om het terug te krijgen, maar alles mislukte. Tot op een dag, trouwe oude vriend, die werkt in hetzelfde bedrijf met mij, vertelde me over de grote spelers op het internet, heeft bijgedragen aan een soortgelijk probleem, en ook financiële problemen. Aanvankelijk aarzelde ik, maar ik besloot om het eens te proberen. Toen ik contact met hem opgenomen, hielp me gooide de hereniging charme, en mijn man kwam binnen 48 uur naar me toe en smeekte mij voor verontschuldigd. Vandaag zijn we gelukkig samen, met veel liefde, vreugde en overvloed. Met onze 3 kinderen, jongens en twee meisjes. Je kunt e-mail (drmusaspelltemple@gmail.com) te sturen in een van de volgende problemen deze grote magische rollen vandaag:

    (1) wilt je ex terug te krijgen. (2) Ik heb nog steeds nachtmerries. (3) Je moet in je kantoor (4) Om een ​​kind te zijn. (5) Om te rijk. (6) op zijn / haar echtgenoot, bind je voor altijd. (7) De behoefte aan financiële steun. 8) U wilt controle over hun huwelijk 9) wil dat mensen, 10), zou ik zwanger aangetrokken 11) aan uw ex-man en vrouw 13 nieuwe GET) te krijgen en loterijen VINCI 14) PROMOTIE SPREUK 15) verdedigt 16) spell BUSINESS 17) goed werk magie 18), een remedie voor alle ziekten 19) als je wilt een kind contact te nemen, ik garandeer dat dit zal helpen je nodig hebt is uw e-mail: drmusaspelltemple@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik was er kapot van dat mijn vriend besloten om de relatie te laten, om een ​​charme minnaar te verkrijgen. Dr. musa Binnen een week van magie "gewoon praten". Na een paar goede gesprekken en nemen, vroeg ik om het opnieuw te zien.
    Ik voelde dat begon te draaien. Ik besloot om hem een ​​kans te zien, geef. We zijn gelukkig getrouwd, en hij is gek, dank dr Musa voor mijn ex terug, als je hun hulp nodig hebben, dan kunt u contact met hem opnemen via e-mail: drmusaspelltemple@gmail.com
    Het is als de rots magie is gespecialiseerd in alle soorten:
    Voordat Gettings terug je geliefde of echtgenoot
    2. geestelijke wereld
    3. Training
    4. Geld Spell
    5 Duurzame Magic
    6 Spell Welvaart
    7 seizoen
    8. krijgen een spreuk werk
    9. U bent geboeid directeur
    10. Krijg enorme lening zonder compensatie verbod
    11. Hoe ziet u uw geld fraude
    Magic 12. Kinderen
    Spell 13. Zwangerschap
    Spell 14. Vrijheid
    15. Liefde Spells
    16 Vanishing Spell
    Spell 17 Invisible People
    18. Het succes of spreuk identiteit
    19 Huwelijk Ban
    20. Spell Avenging
    21 Populariteit Spells
    Magic 22. Death
    Spell 23. Cancer
    24. Natuurlijke Spell Vermogen
    25. Madness Magic
    26 gratis lening
    27. De productie van folies en vellen
    28. HIV / AIDS Spell
    29. Tuberculose magic
    30 Verwijdering en Body Magic
    Gokken Spells, en meer

    BeantwoordenVerwijderen