17 jul. 2014

Mooi najaar bij De Bezige Bij

Het belooft weer een interessant najaar te worden bij De Bezige Bij, de uitgeverij die maar blijft groeien.

Zo verschijnt in oktober reeds de derde roman van Paolo Giordano, momenteel de meest succesvolle Italiaanse schrijver, wiens eerdere romans allen bestseller werden. Het zwart en het zilver (oktober 2014) is echter een intieme novelle van 160 pagina's waarin Giordano op gevoelige wijze de schokken in het dagelijkse leven van een jong gezin vastlegt.

In november mogen we ons verheugen op nieuw werk van de alom geprezen Amerikaanse auteur Denis Johnson, die na Treindromen, waarvoor hij genomineerd werd voor de Pullitzer Prize, verbaast met een wervelende literaire spionagethriller, genaamd De lachende monsters. Ook de Ierse schrijver Joseph O'Neill schenkt ons vijf jaar na het imposante Laagland een nieuwe roman, getiteld De hond, over de complicaties van het moderne leven en met een antiheld in de hoofdrol

2015 wordt afgeschoten met twee grote Nederlandstalige auteurs. Yves Petry die de wereld verbaasde met zijn gedurfde roman De maagd Marino, brengt met Liefde bij wijze van spreken, een complexe verwerkingsroman over een broer en zus die hun ouders verliezen bij een auto-ongeval. Van Ernest van de Kwast verschijnt in januari een familieroman met de lekkere titel, De ijsmakers.  Een traditionele roman over de geschiedenis van een Italiaanse familie in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten