12 jul. 2014

Das Magazin Festival Gent op 20/09/2014


Das Magazin is het grootste literaire tijdschrift van de Lage Landen, opgericht door Toine Donk en Daniël van der Meer. In september 2011 verscheen het nulnummer, dat werd gefinancierd door crowdfunding. Sinds 2012 zijn tien volledige nummers uitgekomen. Een keur aan nationale en internationale auteurs – gevestigde namen en debutanten – verscheen in het blad, o.a. Chad Harbach, Franca Treur, Christophe Van Gerrewey, James Franco, Pepijn ‘Faberyayo’ Lanen, Griet Op de Beeck, Joost de Vries, Remco Campert, Delphine Lecompte, Kamagurka en Hanna Bervoets.
Op 18 mei 2013 organiseerde Das Magazin zijn eerste festival, dat binnen korte tijd was uitverkocht. In januari 2014 vond een soortgelijk leesfestijn plaats, maar dan volledig in het teken van de nieuwe roman van Haruki Murakami. Ook verscheen die maand het eerste Das Mag-boek: De autonauten van de kosmosnelweg
Op 20 september vinden er verspreid over Gent op verschillende fraaie locaties in totaal twaalf leesclubs tegelijk plaats. In elke leesclub is slechts plek voor 25 lezers. De schrijver zelf is er ook om met je in gesprek te gaan. De sfeer is ongedwongen en intiem. Voor de leesclub met Tom Lanoye is er een speciaal programma, omdat hier plek is voor ruim honderd lezers.
Vooraf kies je jouw leesclub, een maand voor het festival ontvang je het boek van je gekozen schrijver op de deurmat en zak je ermee weg in een luie fauteuil. In de tussentijd kun je online al met je mede-leesclubbers over het boek praten. Een ticket kost €25,00.
Om half negen begint de leesclub met jouw schrijver. De locatie van elke leesclub is nu nog geheim. De schrijver neemt niet plaats op een podium, maar zit temidden van de leesclub. Gespreksleiders zorgen dat alles goed verloopt.
De leesclub duurt zo’n anderhalf uur, daarna kun je natuurlijk je boek laten signeren en napraten. Na afloop van de leesclubs trekt iedereen naar Vooruit, voor een fuif na.

De deelnemende schrijvers en hun boeken 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten