4 aug. 2013

Nieuwe roman Thomas Pynchon heet Bleeding edge

In september verschijnt er een nieuwe roman van de mediaschuwe Thomas Pynchon, die Bleeding edge zal heten. Thomas Pynchon is zowat de bekendste nog levende schrijvende kluizenaar van de VS. Media moeten het al jaren stellen met een enkele foto uit het afstudeer-boek van Pynchon, willen zij een beeld geven van het gezicht achter de schrijver van grote postmoderne romans als Gravity's Rainbow en The cryin of lot 49.

De geruchten gaan al maanden, maar omdat de mediaschuwe Pynchon geen interviews geeft, kon ook niet bevestigd worden dat de schrijver werkelijk met nieuw werk bezig was. Zijn uitgever heeft ondertussen de op komst zijnde roman bevestigd.

Bleeding edge is een "historic romance" over Silicon Alley, elf september, hackers, programmeurs en misdaad en is vanaf 17 september in het Engels verkrijgbaar. Wanneer de Nederlandse vertaling er komt, is op dit moment nog niet geweten.

Kijk, de vingers van Thomas Pynchon!
Hierboven zie je een foto van de LA Times van bijna een halve eeuw geleden waarop twee vingers van Thomas Pynchon te zien zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten