26 jul 2013

Onduidelijkheid over titel nieuwe Murakami


De nieuwe roman van Murakami verschijnt op 12 januari 2014 in het Nederlands op Haruki's 65ste verjaardag. Maar over de titel heerst nog onduidelijkheid. In eerste instantie kwam als titel De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren naar boven, maar in de recente najaarsbrochure van Atlas Contact staat een andere titel, nl. De kleurloze Tazaki en de jaren van zijn bedevaart. We zullen het waarschijnlijk pas zeker weten als de roman in de winkel ligt.






Hierbij alvast de korte inhoud van de langverwachte nieuwe roman :

Wanneer Tsukuru Tazaki na anderhalf jaar aan de universiteit in Tokyo naar zijn geboortestad Nagoya terugkeert, keren zijn jeugdvrienden hem de rug toe. Ooit vormden de drie jongens en twee meisjes een onafscheidelijke groep die, ze wisten het zeker, voor altijd bij elkaar zou blijven. Maar nu is er iets veranderd, en niemand wil hem vertellen wat.

Jaren later is Tsukuru een succesvol ingenieur, maar wordt hij nog steeds gekweld door de gebeurtenissen uit zijn jeugd. Hij besluit het raadsel van die plotselinge afwijzing op te lossen, en reist terug naar zijn geboorteplaats om zijn oude vrienden op te zoeken. Alleen Shiro is er niet meer - die is zes jaar eerder dood aangetroffen, op gruwelijke wijze gewurgd, en de moord is nog altijd onopgelost. Naarmate de duistere waarheid over Shiro duidelijker wordt, moet Tsukuru onder ogen zien dat de groep bepaalde feiten onderdrukt heeft om hun ideaal van vriendschap in stand te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten