5 jan 2012

Joey Goebel - Freaks

Volgens Uitgeverij Cossee behoort dit boek tot de Young Adult boeken. Ik voel me er in ieder geval niet te oud voor. Freaks van Joey Goebel schetst een portret van vijf outcasts.

Opal is een oversekste bejaarde vrouw van rond de tachtig, Luster is een zwarte twintiger die zich wil afzetten tegen zijn crackdealende broers, Aurora is een sexy satanische dochter van een priester, Ray is een Irakees die met een missie naar Amerika is gekomen en Ember is een rebels kind van acht. Samen vormen ze een onmogelijke rockgroep op hun moeilijk pad naar succes. Ze verzetten zich afzonderlijk en in groep tegen het doen en laten van de 'andere mensachtigen'. Door hun gemeenschappelijke interesse voor rockmuziek vinden ze steun bij elkaar. Ze willen de wereld en het establishment wakkerschudden. Elk hebben ze hun eigen problemen, maar ook als band loopt alles niet van een leien dakje. Wanneer ze eindelijk naar hun eerste optreden toeleven, loopt alles alsnog verkeerd.

Freaks lijkt een simpel verhaal, maar verschillende topics worden blootgelegd en onder het vergrootglas gehouden met een nodige dosis zwarte humor. Het boek mag dan misschien over weinig gaan, het vertelt heel veel. Knap debuut !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten